رئیس سازمان جهاد کشاورزی:
آبمحوری در اولویت کشاورزی فارس/ مراحل کاشت و برداشت استاندارد میشوند
۲۶ فروردین ، ساعت ۱۵:۵۲
بهینهسازی در حوزه کشاورزی با آبمحوری دنبال میشود که لازم است تمام مراحل کاشت تا برداشت برای رشد اقتصادی این صنعت مورد استانداردسازی قرار بگیرند.
به گزارش نگاه فارس، کشاورزی از صنایعی است که با تولید سر و کار دارد و یک صنعت اقتصادی مهم در بسیاری از کشورهای جهان بهشمار میرود. بهینهسازی در هر صنعتی قطعاً رشد خوبی به آن صنعت میدهد و در حوزه کشاورزی این بهینهسازی با آب محوری دنبال میشود که در کنار آن لازم است تمام مراحل کاشت تا برداشت برای رشد اقتصادی این صنعت مورد استانداردسازی قرار بگیرند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس با ابراز خرسندی از برداشت گندم در دارالمیزان شهرستان مهر میگوید: با وجود بحران کمبود آب در استان که به علت برداشتهای بیرویه از منابع آبی بوده است، برداشت گندم بار دیگر در فارس میسر شد.
محمدمهدی قاسمی میافزاید: در کشورهای پیشرفته جهان در ازای مصرف هر یک لیتر آب، حدود ۵ کیلوگرم تولید محصول دارند که نشان از بهرهوری منابع آبی است.
بهینهسازی و آبیاری نوین
وی تاکید میکند: استفاده از کود پتاسه، نظارت اصولی بر مراحل کاشت و برداشت و مجموعه مدیریتهای اصولی منجر به بهینهسازی در مصرف آب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با پر ریسک بودن شغل کشاورزی بیان میکند: تاکید جهاد کشاورزی استان بر استفاده از آبیاری نوین است تا کشاورزان بتوانند با مصرف کمترین آب، بهترین محصول را برداشت کنند.
قاسمی ادامه میدهد: به کشاورزانی که به سمت استفاده از آبیاری نوین گرایش داشته باشند تا ۸۵ درصد از هزینه اجرای این روش ها به صورت یارانه بلاعوض از سوی این سازمان پرداخت میشود.
وی تصریح میکند: در این میان استفاده از آبیاری تحت فشار موجب افزایش بهره وری آب تا سه برابر می شود و با آبیاری تیپ نیز میزان آب مصرفی برای کشاورزی به نصف کاهش مییابد.
استانداردسازی
قاسمی با تاکید بر اهمیت استانداردسازی در صنعت کشاورزی به سبک نوین میگوید: معاینه فنی کمباین پیش از برداست محصول، استفاده از محل نگهداری استاندارد برای محصولات و … در افزایش بهرهوری نقش مستقیم دارد.
وی ادامه میدهد: با هدف ارتقاء سطح دانش کشاورزان استان، برای هر پهنه در مناطق روستایی یک کارشناس به عنوان مدیر در نظر گرفته شده است.
این مقام مسوول اضافه میکند: سازمان جهاد کشاورزی فارس، صنایع تبدیلی را پس از فرآوری و بستهبندی محصولات در اولویت کاری خود قرار داده است.
وی به کشاورزان سراسر استان توصیه میکند: با توجه به حساسیت تولید محصول سالم از کشاورزان درخواست میشود تا برای اطلاع از دوره کارنس کودها و سموم شیمیایی با کارشناسان مربوط مشورت کنند.
آب محوری
قاسمی معتقد است: باید با نگاه آب محور بودن در پهنه کشاورزی عمل کرد و در شرایط حاضر توجه به میزان مصرف آب کمتر در کلیه صنایع حایز اهمیت است تا این صنایع بتوانند به بقاء خود ادامه بدهند.
وی میافزاید: بر این اساس، سازمان آب و جهاد کشاورزی در استان برای اجرای عملیات کشاورزی، اهداف مشترک دارند و در پی تدوین یک سند مشترک در این زمینه هستند.
قاسمی، فارس را دارای مقام اول تولید محصولات باغی در کشور میداند و میگوید: توسعه صنایع تبدیلی کنسانتره و فرآوری این محصولات نیز باید به صورت خاص و جدی در صنعت کشاورزی مورد توجه قرار بگیرد تا از هدر رفت محصولات کشاورزی جلوگیری شود.
رئیس جهاد کشاورزی فارس میافزاید: با اجرای طرحهای آبخیزداری نیز میتوان در حفاظت از منابع آبی اقدامات خوبی به انجام رساند.

